Klanten houden niet van banken. Ze houden van bankapplicaties
4 min. leestijd

Klanten houden niet van banken. Ze houden van bankapplicaties

Tech-savvy gebruikers swipen agressief naar links en selectief naar rechts. Nee, we hebben het niet over dating apps. We hebben het over hoe snel de klanten van vandaag hun bankvoorkeuren veranderen. Loyaliteit is een veranderlijke emotie. Zoals Jeffrey Gitomer zegt: "Loyaliteit verdien je niet in één dag. Loyaliteit verdien je dag na dag", door elke dag opnieuw in te spelen op de behoeften van de klant. Anders gaan ze gewoon verder.

Hoe responsief banken zijn op de veranderende behoeften van de klant, zal nu bepalen hoe lang ze blijven bestaan. Of anders is het zeker een swipe naar links.

Met zoveel op het spel, wat kunnen banken doen om hun klanten aan zich te binden?

Digitaal gaan is een voor de hand liggend antwoord, maar dan doet iedereen het. Elke bank heeft een digitaal gezicht - de ene al wat geavanceerder dan de andere. Wat de relatie tussen de klant en de bank-app versterkt, is het klanten-traject. Het gaat erom hoe de relatie is begonnen en hoe deze in stand wordt gehouden - de kwaliteiten die de klant betrokken houden, de kenmerken die een bank-app kleverig maken. Dus wat zijn de kenmerken in een bank-applicatie die klanten verleiden, en hoe kan het WaveMaker LowCode platform daarbij helpen?


  • Intuïtieve interfaces

Schone en intuïtieve interfaces die schermen eenvoudig maar aantrekkelijk houden om te gebruiken, hoogwaardige UI widgets die helpen deze schone look te creëren moeten worden geïntegreerd in het LowCode platform dat dit soort interactie ondersteunt. WaveMaker heeft een overvloed aan widgets met diverse thema's en stijlen die verder kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

  • Account informatie in een oogopslag

Toegang tot rekeninginformatie hoeft geen omslachtig proces te zijn waarbij meerdere authenticaties nodig zijn. Moderne bank applicaties stellen hun klanten in staat om hun rekening informatie te bekijken met alleen Touch ID of Face ID zonder dat ze zich hoeven aan te melden met een wachtwoord. WaveMaker stelt ontwikkelaars in staat om te interfacen met externe biometrische componenten door aangepaste abstracties over de API's te bieden.

  • Beheer van zakelijke en persoonlijke bankrekeningen

Een enkele app moet in staat zijn om meerdere gekoppelde rekeningen te beheren, te koppelen aan aanbiedingen van derden, beloningen zoals cash backs aan te bieden, en intelligente en relevante aanbiedingen te doen. Het WaveMaker platform maakt het mogelijk om prefabs of herbruikbare software componenten te maken, aangepast aan de eisen van de banken, die gemakkelijk kunnen worden samengesteld om waarde aan de applicatie toe te voegen.

  • Beheer van virtuele smartcards

Fysieke kredietkaarten zijn achterhaald. Virtuele kaarten zijn in. Moderne bank apps maken het mogelijk om binnen enkele minuten virtuele kaarten aan te maken binnen de applicatie. Klanten kunnen geld van en naar de kaarten overmaken en transacties uitvoeren, allemaal binnen de context van de applicatie. Virtual card management prefabs binnen het WaveMaker platform stellen ontwikkelaars in staat om gewoon de prefab binnen te halen en aan te passen aan hun eisen met slechts een paar wijzigingen.

  • Visualisatie van gegevens

Klanten moeten in staat zijn om hun informatie te zien op een plaats. Het is niet alleen welke informatie ze zien, maar welke conclusies ze kunnen trekken - uitgaven analyse, beheer van uitgaven, manieren om de credit score te verbeteren - een real-time visueel dashboard. WaveMaker vergemakkelijkt deze visualisaties waarbij ontwikkelaars toegang hebben tot gegevens uit alle moderne gegevensbronnen en deze met slechts een paar stappen kunnen integreren met relevante UI-abstracties.

  • En..........

Interlinked payment gateways, QR-code scanners, OCR's, lening aanvragen gemakkelijk gemaakt, instant digitale KYC, toegevoegde voorwaardelijke authenticatie, valuta converters, instant leningen, multi-device ondersteuning, mobiele foto rekeningen, wearables en ga zo maar door.

Hoewel een bankapplicatie niet noodzakelijkerwijs uit al het bovenstaande hoeft te bestaan, moet het op zijn minst worden voorzien van geschikte platformen die de ontwikkeling van deze functies mogelijk maken. Dus de vraag die men zich kan stellen is, ondersteunt WaveMaker als een LowCode platform de integratie van deze functies in een samengestelde bankieren app?

Het antwoord is een volmondig ja!

Een ontwikkelaar die met WaveMaker werkt kan twee benaderingen kiezen:

  • Een; gebruik maken van de ingebouwde prefabs om snel een bank-specifieke component tevoorschijn te toveren.
  • Twee; integreer bankcomponenten van derden in de applicatie.

Dit wordt geholpen door twee factoren:

  • Eén; WaveMaker heeft een uitputtende repository van herbruikbare componenten (ook een evoluerende lijst van aanpasbare bankcomponenten).
  • Twee; WaveMaker is een API-eerst ontwikkelplatform dat de integratie van componenten van derden gemakkelijk mogelijk maakt.

WaveMaker maakt naadloze samenwerking van ecosysteempartners met gemak mogelijk - de basis van een samenstelbare architectuur. Het helpt banken, BaaS-spelers, fintech en ISV's te reageren op wat klanten vragen - moderne ervaringen, intuïtieve interfaces met prachtige visuele componenten, beveiliging, soepele onboarding, en apparaat-agnostische feature-rijke applicaties. WaveMaker met zijn API-first aanpak, prefabs, ondersteuning voor alle belangrijke databases, en kluis-achtige beveiliging met VeracodeTM gecertificeerde code heeft alle kwaliteiten om een langdurige samenwerking met de bank en de klant met wendbaarheid te bemiddelen.

Banken kunnen het hergebruik van legacy core banking uitbreiden, diensten aanbieden aan merken als een BaaS-speler, of greenfield initiatieven lanceren; met WaveMaker zijn de mogelijkheden eindeloos.

Dus, deze keer als de gebruiker naar rechts swipet, kunnen banken naar hem terug swipen!

Over de schrijver
WaveMaker is een toonaangevend Java low-code platform dat professionals helpt snel moderne, schaalbare en veilige software producten en applicaties te bouwen. Opgericht door een team van Java middleware technologie-experts, is de missie van WaveMaker om programmeurs uit te rusten met een flexibel low-code platform dat abstractie kan bieden en de resultaten van core software development teams kan vergroten.