Is jouw LowCode Platform echt schaalbaar?
3 min. leestijd

Is jouw LowCode Platform echt schaalbaar?

In 2020 zijn er 2,7 miljard smartphone gebruikers en dat aantal groeit nog. 90% van de tijd op deze apparaten wordt besteed aan apps. Dit zijn alleen mobiele applicaties. Er zijn ook webapplicaties die op de desktop worden gebruikt voor persoonlijke en professionele doeleinden. Met het toenemende aantal app-gebruikers heeft het ontwikkelen van applicaties op schaal prioriteit in de markt. LowCode platforms leiden de evolutie in applicatieontwikkeling. Deze LowCode applicaties zijn niet altijd eenvoudige applicaties waar gebruikers om vragen. Bedrijven hebben ook enterprise-grade applicaties nodig die hoge prestaties leveren om te voldoen aan hun zakelijke behoeften.

In een tijd waarin er veel vraag is naar applicatieontwikkeling, zijn hoge prestaties en massale schaalvergroting belangrijke zakelijke drijfveren. Vanuit het oogpunt van een IT-leider gaat het om snelheid, prestaties en bedrijfscontinuïteit. Hoe snel kunnen applicaties kosteneffectief worden ontwikkeld? Hoe kunnen applicaties worden geschaald om aan de eisen van zakelijke gebruikers te voldoen? Hoe kunnen moderne applicaties worden ontwikkeld om bestaande legacy systemen te transformeren en aan te vullen, zonder verstoring?

Het tempo van verandering bepaalt.snelheid apps consumerensnelheid apps consumeren

In het tempo waarin apps geconsumeerd worden rijzen ook de vragen. Wat is het breekpunt van de toepassingen die uw onderneming kan bouwen? Hoe schaalbaar is het platform waarop uw applicaties worden ontwikkeld? Is het LowCode platform dat u gebruikt werkelijk schaalbaar?

Hoewel LowCode platforms een vooraanstaande plaats innemen in termen van schaalbaarheid, zullen alleen die platforms gedijen die variabele werklast kunnen beheren, meerdere ontwikkelaars kunnen ondersteunen, veerkracht kunnen bieden in beschikbaarheid van diensten en de gebruikerservaring in productie kunnen ondersteunen. Alleen als dit alles kan worden bereikt door het LowCode platform dat u kiest, kan het bewijzen dat het echt schaalbaar is. Om uit te vinden of uw LowCode platform schaalbaarheid biedt, of het nu dev-time of run-time schaalbaarheid is, gebruik deze eenvoudige checklist.

De beste manier om de echte waarde van uw LowCode platform te benutten, in termen van schaalbaarheid, is om uw interne processen en architectuurontwerp af te stemmen op uw schaalbaarheidsbehoeften.

Schaalbaarheid heeft alles te maken met het aanpassen van de capaciteit om aan uw eisen te voldoen. Het is belangrijk om eerst het aantal aanmeldingen van ontwikkelaars en app-implementaties te bepalen dat is toegestaan op het platform, gebaseerd op uw licentievoorwaarden. U kunt bijvoorbeeld de infrastructuurcapaciteit hebben om
applicaties te ontwikkelen en te implementeren, maar dit kan worden beperkt door uw licentievoorwaarden, en vice versa. Zoek bij het opzetten de capaciteit van het platform uit en weet of het voldoet aan uw schaalbaarheidsbehoeften.

AD&D teams gaan veel tijd besteden aan het beheren, valideren en repareren van grote applicatiesystemen die gebruik maken van verschillende architectonische ontwerpen. Om tijd te besparen, teams wendbaarder te maken en herbruikbare applicaties op schaal te maken, kiest u voor LowCode platformen die gebouwd zijn op een microservices architectuurmodel, omdat dit de vereiste schaalbaarheid biedt.

Zorg bij de evaluatie van een LowCode platform dat applicaties die op het platform worden gebouwd moderne applicatie-architectuurmodellen gebruikt worden. Een echt schaalbare LowCode oplossing heeft goed gedefinieerde API’s die de UI en de backend lagen scheidt, waardoor het mogelijk is om toepassingen op schaal te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de “best practice” in termen van prestaties en ontwerp worden gevolgd volgens de industrie-standaarden. Idealiter moet het LowCode platform beschikken over snelle API creatie en en bindingstools, met geautomatiseerde API-documentatie, om u te helpen uw monolithische, legacy applicaties naar moderne, op microservices gebaseerde micro apps.

Het uitgangspunt van schaalbaarheid draait ook om de mogelijkheid om applicaties snel te implementeren. Door gebruik te maken van een LowCode platform dat applicaties in containers aflevert, kunnen ontwikkelteams zorgen voor snellere implementatie, gestroomlijnde activiteiten, meer schaalbaarheid en betere portabiliteit. Nu cloud-centrische applicaties draaien om de schaalbaarheidsfactor, bieden LowCode platforms die gebruikmaken van het Docker-containermodel een voor resources geoptimaliseerde omgeving die de implementatie naar cloudproviders en Kubernetes garandeert. Bovendien zijn deze platformen, die auto-containerisatie bieden, ook geschikt voor microservices-gebaseerde implementaties op schaal.

De toenemende vraag naar applicaties heeft vandaag de dag geleid tot grootschalige implementaties, die lage responstijden moeten hebben voor veel gelijktijdige verzoeken. Wat een LowCode platform echt schaalbaar maakt is wanneer het is gebouwd om een architectuur te gebruiken die stateless is, een architectuur die het mogelijk maakt om applicaties op schaal te ontwikkelen voor inzet op container-gebaseerde systemen. Bij het aanpakken van de vraag naar massale schaalbaarheid van applicaties, is de beste manier om uw interne processen en architectuurontwerp af te stemmen op het LowCode platform dat u kiest.

Over de schrijver
WaveMaker is een toonaangevend Java low-code platform dat professionals helpt snel moderne, schaalbare en veilige software producten en applicaties te bouwen. Opgericht door een team van Java middleware technologie-experts, is de missie van WaveMaker om programmeurs uit te rusten met een flexibel low-code platform dat abstractie kan bieden en de resultaten van core software development teams kan vergroten.
Reactie plaatsen