Wavemaker Open standaard

Waarom gebruikt Wavemaker Open Standaarden

"Open standaarden voor informatietechnologie" lijkt een nieuwe term te zijn waar iedereen het de laatste tijd over heeft. Maar in feite zijn standaarden er al heel lang. Het stopcontact en de stekker die u gebruikt om uw elektronische apparaten op te laden, USB-kabels die perfect in de daarvoor bestemde gleuven passen, of de WiFi-signalen waarmee uw apparaten verbinding maken - al deze zaken voldoen aan open standaarden.

In tegenstelling hiermee zijn er propriëtaire normen. Zoals de naam al zegt, zijn propriëtaire standaarden "gesloten" - standaarden die alleen compatibel zijn met een paar specifieke configuraties. Het toevoegen van functies binnen het systeem zelf is een fluitje van een cent. Maar als het gaat om de integratie van technologieën die tot een ander systeem behoren, is het ofwel een vervelende taak of helemaal niet mogelijk.

Dit heeft de aandacht van de bedrijfseigenaars gevestigd op de op open standaarden gebaseerde technologie-architectuur. Het gebruik van open standaarden bevordert innovaties die resulteren in ontwrichtende technologieën die de markt overspoelen. Uiteindelijk wint de eindgebruiker doordat hij niet vastzit aan de manier van zakendoen van één groot bedrijf.Reactie plaatsen