Low Code Legacy apps

wat is legacy LowCode?

Legacy LowCode ontstaat wanneer de economische waarde van uw applicatie niet meer in balans is met de vervanging waarde van uw applicatie. Dit ontstaat wanneer de applicatie een volwassen status heeft en er weinig tot niets aan de applicatie veranderd wordt. Vaak zien we dat de architectuur van software applicatie op LowCode platformen de vorm van een bord spaghetti aanneemt waardoor het lijkt alsof u constant aan het veranderen bent. Een symptoom daarvan is dat uw applicatie development niet zo snel gaat als dat u van te voren belooft is door de LowCode Vendor doordat uw developers constant complexe problemen moeten mitigeren die ontstaan door relaties tussen de diverse applicatie modules.

In feite zou het beter zijn geweest als de applicatie modules en applicatie die niet langer gewijzigd worden naar een kosten efficient platform gemigreerd kunnen worden. De meeste LowCode platformen staan dit niet toe (Lock-in). Hierdoor zit u vast aan hoge kosten voor een platform dat u eigenlijk niet gebruikt zoals bedoeld was.

Mocht het zo zijn dat uw LowCode platform geen bord spaghetti is maar keurig netjes een set van loosely coupled applicaties en modules doordat u een ervaren team ontwikkelaars en een zeer ervaren architect uw landschap heeft laten bouwen, dan kunt U wellicht uw applicatie of delen ervan migreren om van de torenhoge licentie kosten en wellicht van uw locked in Low Code platform af te komen. U heeft dus 3 keuzes;

  1.  De kosten van uw LowCode platform voor lief nemen
  2.  Uw applicatie vervangen door standaard software
  3.  uw applicatie herbouwen op een kosten efficient platform zonder lock-in.

Om een business case te maken hanteert u als vuistregel deze berekening.  (licentie kosten over 3 jaar + service kosten over 3 jaar +  running kosten over 3 jaar) > (vervanging kosten + (running kosten over 3 jaar / 6))

Licentie kosten zijn de kosten die U betaald per applicatie, per gebruiker of per database (of andere bijzondere licentie berekeningen)

De service kosten zijn de kosten voor de service die u aan de LowCode Vendor betaald voor problemen met het platform die u zelf niet kunt oplossen. (Service lock-in)

Running kosten zijn de kosten die u maakt voor de hosting van uw LowCode platform

U kunt uw applicatie zelf herbouwen op een kosten efficient en open LowCode platform zoals WaveMaker. U kunt een partner als B-Synergy raadplegen wat de mogelijkheden zijn voor vervanging van Legacy LowCode. B-Synergy maakt onder andere gebruik van het WaveMaker LowCode platform om Legacy LowCode uit te faseren van het open karakter van en de gunstige prijs strategie van WaveMaker. B-Synergy is zeer ervaren op het gebied van LowCode en is al meer dan 10 jaar bedreven in RAD en LowCode platformen.


Heeft u wat opgestoken van dit artikel of heeft u nog vragen? Laat het dan weten in de reacties! 

Reactie plaatsen