Low Code Legacy en Vendor Lock-in

Wat is Vendor lock-in in LowCode?

In de economie maakt vendor lock-in, ook bekend als proprietary lock-in of customer lock-in, een klant voor producten en diensten afhankelijk van een vendor en niet in staat een andere vendor te gebruiken zonder aanzienlijke overschakelingskosten.

In LowCode betekend dat dat uw software niet meer werkt zonder dat u licenties betaald. Dat willen veel klanten niet dus een aantal LowCode leveranciers geven de mogelijkheid om de code ook zonder het platform nog te kunnen gebruiken. Maar hoe makkelijk gaat dat? Bij de ene mag U het platform houden, maar kunt u er niet meer aan ontwikkelen. Bij de ander kunt U de code krijgen en dient u de code zelf weer aan de praat te krijgen op een bijpassende server. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk is het bijna niet te doen. Maar wat doet U nu? U heeft een applicatie gebouwd, laten we zeggen een app voor inkoop beheer, nauwelijks veranderd hier nog wat aan, maar een enkele keer moet er toch een integratie aangepast worden, of is er iets mis met de data waardoor uw beheer team moet ingrijpen. De keuze, u betaald die 500K per jaar door....maar gebruikt het LowCode platform nauwelijks of...  u maakt enorme kosten om uw code te opnieuw uit te rollen (als dat al mogelijk is). U bent zojuist slachtoffer geworden van legacy LowCode met een snufje Vendor locking.

Bij Wavemaker kan dit niet voorkomen, allereerst omdat de code die gegenereerd wordt open is en u deze ten aller tijde zonder het Wavemaker platform kunt ontwikkelen. U betaald immers niet zoals de meeste platformen per user, per app, of zelfs per object maar gewoon per developer. Hoeveel U ontwikkeld en hoeveel mensen gebruik maken van uw app doet niet ter zake. Wellicht heeft U dus een mooie business case om uw legacy LowCode uit te faseren naar Wavemaker. Hier is de busines case, U betaald nu 500k per jaar aan licentie kosten, deze vervangt u door een Wavemaker licentie van 60k u houd nog 440K over om uw legacy LowCode uit te faseren en binnen 1 jaar heeft U de kosten eruit!


Heeft u nog vragen  over  dit artikel? Laat het dan weten in de reacties!

Reactie plaatsen