Abstraction-problems

Wat zijn "leaky abstractions"

In softwareontwikkeling is een lekke abstractie een abstractie die details lekt die ze geacht wordt weg te abstraheren. Bijvoorbeeld een platform heeft een slimme manier om een soap service te consumeren die altijd werkt....totdat het niet werkt. Bij een open Low-Code platform kun je in de code kijken en zelf debuggen. De meest populaire platformen zijn echter gesloten. Je bent dan afhankelijk van de garantie en de service afdeling van de Low-Code vendor. Dit noemen we service lock-in. Wavemaker is een open platform waarbij de ontwikkelaar zelf de volledige toegang tot de code heeft en dus zelf kan debuggen om de oorzaak van een probleem te vinden.

Leaky Abstractions in Low Code zijn vaak oorzaak van frustraties bij ontwikkelaars die voor de oplossing van problemen afhankelijk zijn van de leverancier, en dit terwijl ze zelf prima het probleem zouden kunnen oplossen als de code maar toegankelijk was. Ook het lange wachten en langzame dienstverlening van de Low Code leverancier kan voor veel frustratie bij met name ervaren ontwikkelaars ontstaan.

Door een leaky abstraction staan de doorloop tijd en de planning van uw software ontwikkeling ineens op losse schroeven. In de praktijk kan het maanden duren om een leaky abstraction op te lossen waarmee uw live-gang van de applicatie dus maanden vertraagt. Een bekend probleem? De applicatie is voor 99% af....maar dat ene probleem moet nog opgelost worden? Kies daarom voor een open Low Code platform zoals WaveMaker.

Bij WaveMaker heeft uw ontwikkelaar de voordelen van Low Code maar ook de voordelen van traditionele ontwikkeling, namelijk volledige contrale over de code. Voorkom dat u teveel betaald en afhankelijk bent van uw Low Code leverancier! Vraag nu een een WaveMaker demo aan.

Reactie plaatsen