Snelheid, schaalbaarheid en besparingen: Drie redenen waarom ISV's in 2021 moeten overstappen op LowCode
3 min. leestijd

Snelheid, schaalbaarheid en besparingen: Drie redenen waarom ISV's in 2021 moeten overstappen op LowCode

Forrester had voorspeld dat in 2020 50% van de ontwikkelaars een LowCode product zal gebruiken. En toen was er de pandemie. In plaats van de voorspelling te doen ontsporen – zoals de pandemie deed voor de meeste trends van vorig jaar – versnelde ze die. Zozeer zelfs dat Forrester voorspelt dat de “versnelde adoptie van low-code platformen zal veranderen hoe teams zich organiseren.”

Vandaag is low-code niet langer een van de vele hulpmiddelen bij de ontwikkeling, maar een strategisch initiatief dat fundamenteel vorm geeft aan de manier waarop software wordt afgeleverd. Ondernemingen begrijpen dit al. Voor onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) kan dit echter een heel ander verhaal zijn.

Als ‘softwarebedrijf’ gaan de meeste ISV’s er prat op uitstekende ontwikkelaars te hebben, die producten bouwen die robuust, aanpasbaar, veilig en schaalbaar zijn. Lange tijd werd low code ontwikkeling gezien als een middel voor citizen ontwikkelaars of zakelijke gebruikers om prototypes te bouwen, die vervolgens door de ‘echte ontwikkelaars’ met de hand werden gebouwd. En met reden!

De meeste low-code ontwikkelplatformen die vandaag beschikbaar zijn, kunnen niet overweg met complexe business logica of applicatievereisten.

Tot nu.

Als er één verandering is die 2020 in de wereld heeft gebracht, dan is het wel de wijdverbreide acceptatie van werken op afstand. Om werknemers op afstand te laten werken, moet bedrijfssoftware ook op afstand werken. Deze verschuiving naar de cloud, en misschien een SaaS-model, vereist dat ISV’s hun software snel moderniseren. LowCode kan dat mogelijk maken.

#1 Versnelde applicatie modernisering

LowCode kan softwareontwikkeling 10 keer sneller maken, vergeleken met traditionele methoden. Functies zoals herbruikbare elementen, drag-and-drop en procesmodellering laten individuele ontwikkelaars of kleine teams releasen in dagen of weken! Koppel het aan een agile-DevOps proces, en het kan legacy applicaties moderniseren om de bedrijfsbehoeften van de toekomst te ondersteunen, zonder enige verstoring voor de huidige betalende klanten.

Met LowCode:

 • Bestaande teams hoeven niet bijgeschoold te worden. Ontwikkelaars en zelfs bedrijfsteams kunnen snel aan boord worden genomen en kunnen het product effectief gebruiken.
 • Bestaande processen worden niet verstoord. Een low-code platform als WaveMaker integreert met bestaande processen om modernisering mogelijk te maken.

#2 Gebruik schaal zonder compromissen op het gebied van customization

ISVs often maintain multiple implementations of their products for each customer. Even when on cloud, modernizing applications across these implementations — and their customizations — can be a complex endeavor.

LowCode platforms like WaveMaker leverage component-based models and micro-services with session-less architecture to build large, customizable applications at scale. With simple API integrations, ISV’s can also ensure their applications work seamlessly with a wide range of other software that the client uses.

Met low Code:

 • ISV’s worden volledig eigenaar van de code die het platform genereert. Alle benodigde wijzigingen en aanpassingen kunnen moeiteloos worden uitgevoerd.
 • Ontwikkelteams kunnen hun eigen coderingsinfrastructuur kiezen en onderhouden.
 • Er is geen runtime afhankelijkheid.

#3 Bespaar kosten

Het grootste voordeel van LowCode ontwikkeling is dat er niet voor elke functie ‘specialisten’ nodig zijn. Een lean team van professionals kan low code gebruiken om een hele applicatie te bouwen of te moderniseren. Met krachtige abstracties over technisch programmeren, kunnen low-code platforms ontwikkelteams empoweren, waardoor het voor niet-specialisten, junior programmeurs en zelfs burger-ontwikkelaars makkelijker wordt om software te bouwen.

LowCode verlaagt de kosten voor zowel de ISV als hun eindklanten. Het bevrijdt ISV’s ook van de kosten van regelmatig onderhoud, terwijl de ontwikkelingskosten vele malen lager worden.

Met LowCode:

 • Ontwikkelteams kunnen op open standaarden gebaseerde code genereren en onderhouden, zonder dat ze voor elke functie specialisten nodig hebben.
 • De consistentie van de gegenereerde code zorgt voor langere bruikbaarheid en eenvoudiger onderhoud.

In tegenstelling tot de meeste low-code platforms, is WaveMaker gebouwd om extreem maatwerk, enterprise-grade beveiliging en schaalbaarheid aan te kunnen, die allemaal essentieel zijn voor ISV’s.

Met Wavemaker LowCode:

 • Open-standaarden gebaseerde code maakt gebruik van populaire frameworks zoals Angular, Spring, Hibernate, Cordova, etc. om apps te moderniseren zonder full scale ontwikkeling.
 • WaveMaker’s Java-gebaseerde platform zorgt voor snelle ontwikkeling, eenvoudige integratie, responsive design en schaalbare architectuur.
 • Het combineert micro-services met sessie-loze architectuur en automatisch gegenereerde REST API om aanpasbare cloud-native apps te bouwen.
 • Het houdt gegevens veilig met RBAC en bescherming tegen Top 10 OWASP kwetsbaarheden.

Als u een ISV bent die gebruik wil maken van low-code technologie om uw applicatie te moderniseren, vraag dan een demo aan of neem hier contact met ons op.

Over de schrijver
WaveMaker is een toonaangevend Java low-code platform dat professionals helpt snel moderne, schaalbare en veilige software producten en applicaties te bouwen. Opgericht door een team van Java middleware technologie-experts, is de missie van WaveMaker om programmeurs uit te rusten met een flexibel low-code platform dat abstractie kan bieden en de resultaten van core software development teams kan vergroten.
Reactie plaatsen